Tijd voor iets anders? 3 volledig nieuwe manieren van werken en leven

Misschien ben je helemaal klaar met je huidige carrière: weinig perspectief, saaie collega’s, vervelend werk, noem het maar op. Waar je vroeger eigenlijk geen keus had en diende door te werken totdat je je gouden horloge in ontvangst mocht nemen, zijn er anno 2017 wat meer mogelijkheden. Ondernemen bijvoorbeeld en dan met name locatie-onafhankelijk ondernemen. Er gaat wat dat betreft niets boven het eigen baas zijn en met een beetje lef en doorzettingsvermogen zet je je leven eindelijk naar je eigen hand. Voor de echte avontuurlijke ondernemers zijn de volgende suggesties het overwegen waard.

Bereis de wereld als een digitale nomade
Eerst maar eens uitleggen wat een digitale nomade is. Eigenlijk is het simpel, een digitale nomade verdient de kost via zijn of haar laptop mét Internet verbinding. Deze persoon is locatie-onafhankelijk en kan gaan en staan waar hij of zij wil. Locatie-afhankelijkheid is meteen een limiterende factor en de vraag rijst ‘waar moet ik dan m’n kost mee verdienen’. In vele gevallen kan het huidige werk worden voortgezet in het buitenland, je wordt dan een reizende freelancer. Er zijn ook andere mogelijkheden. In dit artikel lichten we aantal minder voor de hand liggende ideeën uit.

Handel in cryptocurrencies zoals Bitcoin
Laten we beginnen met een waarschuwing, handel in cryptocurrencies is hoogst speculatief. De rendementen kunnen extreem hoog zijn, maar zoals het speculatie betaamt, ook in elkaar donderen. Het gaat een beetje ver om cryptocurrencies in dit artikel uit te leggen maar het kan worden beschouwd als elke andere valuta, inclusief waarde fluctuaties. Slimme koppen hebben in het verleden fortuinen verdiend met Bitcoin, de koers van deze crypto stond op 1 januari 2013 op US$ 13.51, in Juni 2017 stond ie op US$ 2100. Tel uit je winst! Alle informatie om in Bitcoin te handelen is voorhanden op het Internet en je kan het overal doen.

Maak een app
Het klinkt moeilijker dan het is want je hoeft niet per se de programmeertechniek te beheersen om een app te ontwikkelen, het idee is belangrijker. Vooral in India en de Filipijnen zijn er vele ontwikkelaars voorhanden die jouw idee werkelijkheid kunnen maken. Neemt jou app dan ineens een vlucht dan loop je lekker binnen, hetzij door reclame-inkomsten in je app of omdat je app een aanschafsprijs heeft. Je zal niet de eerste zijn die voorgoed op vakantie kan gaan na de introductie van een eigen app.

Start een blog
Een website starten is makkelijker dan ooit door blogplatforms als WordPress en Blogspot. Je hebt praktisch geen technische kennis meer nodig. Het schrijven over je persoonlijke ervaring heet ‘bloggen’. Er zijn tegenwoordig veel reizende bloggers die worden gelezen door miljoenen fans. Bloggers verdienen de kost door advertentie-inkomsten. Ook kan je bedrijven publiciteit geven in je blog. Zo verblijven reisbloggers vaak gratis in exclusieve hotels. Puur in ruil voor publicteit.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *